Recept van de week:

Gevulde tomaat met couscous

Ingrediënten voor 10 personen:

    10 tomaten

    1 ltr groentebouillon

    500 gr komkommer

    250 gr couscous of bulgur

    150 gr gele en rode paprika

    150 gr courgette

    Groene tabasco

    Citroen

    Basilicum

    Munt

    Olie

    Zout

 

 

Wilt u dit recept afdrukken?

Download Recept

Werkwijze:

Schenk de kokende bouillon over de bulgur en voeg 4 versnipperde muntblaadjes toe. Dek het geheel af met aluminiumfolie en laat afkoelen.

Maak de paprika, courgette en komkommer schoon. Bewaar de pitjes van de komkommer. Snijd de groenten brunoise. Snijd van de tomaat horizontaal een plakje en hol ze uit. Snijd voor de stabiliteit aan de onderkant ook een dun plakje af.

Pureer de tomatenpulp met de komkommerpitjes, 2 muntblaadjes,4 basilicumblaadjes, 1 el tobasco, 2 el olie,  en 1 el citroensap. Zeef het mengsel en breng er de groente brunoise mee op smaak. Laat het geheel ca. 1 uur in de koelkast marineren.voeg het dan toe aan de bulgur en vul er de tomaten mee.