Home/Kookworkshops/Tapas workshop

De tapas-traditie

Al sinds de 18e eeuw worden in Spanje bij een drankje tapas geserveerd, in eerste instantie vooral omdat de mensen van de tapas dorst kregen en dus meer gingen drinken. Later ook omdat het gewoon een lekkere smaakmaker is bij een glas wijn, bier of sherry.
Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten of mini-salades.
Het schoteltje met lekkers – de tapa – werd als een dekseltje op het glas gezet, zodat vliegen en stof geen kans kregen om in het drankje terecht te komen. `Tapa` betekent afdekken.
In de loop der eeuwen groeiden de tapas uit tot een vast ritueel uit het dagelijks leven. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas en heeft elk restaurant zijn eigen specialiteiten. Op een glas sherry passen ze al lang niet meer. Ze worden op een schoteltje of een klein bordje geserveerd. Met stokbrood wordt de kruidige olie of saus gedipt.
De tapas workshop van Ab’s Cookery bestaat uit het maken van 9 verschillende niet alledaagse tapas.
Aan het einde van de workshop is er voor iedere deelnemer een mapje met alle recepturen die tijdens de workshop zijn gekookt.

Wilt u met familie, vrienden en of collega’s deelnemen aan de Tapas workshop?

Bel +31 (0)20 64 04 434 of +31 (0)6 24 78 24 35

Of mail ons